Actualitatea religioasă — 18 martie 2017

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut antologia Lumina din inimi – spiritualitate isihastă în traducerea și tâlcuirea Părintelui Stăniloae.

Lucrarea apare în două volume și însumează peste o mie de pagini care cuprind părți importante din opera Părintelui Stăniloae ce subliniază legătura dintre Dogmatică și Filocalie.

Am considerat necesară o antologie selectivă tematică majoră, astfel încât Filocalia să poată fi înțeleasă nu doar ca o sursă a evlaviei, ci ca un îndreptar al credinței și ca o dogmatică luminată de rugăciune și aducătoare de lumină cerească în mintea și în inima celor care se hrănesc cu înțelesurile ei„, subliniază Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în prefața cărții.

De alcătuirea acestei lucrări s-au ocupat Pr. Dr. Asist. Liviu Petcu și Pr. Dr. Gabriel Herea. Apariția reprezintă lucrarea de licență a celor doi autori, fiind reeditarea și revizuirea volumului apărut la Iași în anul 2003, la Editura Trinitas.

Cuprinsul antologiei are patru părți, primele trei încadrate în volumul I, iar cea de-a patra în volumul al doilea, după cum urmează:

– Teologie filocalică;

– Cosmologie filocalică;

– Antropologie filocalică;

– Taina Bisericii.

Cartea nu urmează o ordine cronologică a autorilor scrierilor, ci una tematică.

Volumul poate fi cumpărat de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: magazin@colportaj.ro, magazin@editurapatriarhiei.ro sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Sursa: basilica.ro

164 total views, 1 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.