Actualitatea eparhială — 07 aprilie 2016

Astăzi, 7 aprilie, Ierarhul nostru este prezent în mijlocul credincioșilor din protopopiatul Blaj. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va oficia slujba de binecuvântare a noii case parohiale din localitatea Galtiu. Deși parohia Galtiu este o comunitate mică de doar 75 de familii, s-a reușit înlocuirea vechii case parohiale cu una nouă. Mai multe detalii despre acest eveniment aflăm de la părintele paroh  Alexandru Comșa:

Avem plăcerea de a-l primi în mijlocul nostrum pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, pentru a binecuvânta rodul muncii mâinilor noastre. Vechea casă parohială, construită în anul 1926, prezenta un grad ridicat de igrasie și necesita reparații majore, așa că am decis înlocuirea acesteia cu una nouă.  Lucrările au început în anul 2009, în următorii 3 ani s-au efectuat toate celelalte lucrări de amenajare necesare locuirii ei. În anul 2012 s-a început și construirea anexelor, respectiv un garaj, un depozit și un uscător necesare într-o curte în care se locuiește. Mulțumim Înaltpreasfințitului Irineu pentru această binecuvântare de a fi în mijlocul nostru și de a sfinți munca noastră. Deasemenea mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect, în primul rând bunilor noștri credincioși,   Consiliului Județean și tuturor celor care au sprijinit parohia noastră în acest demers.

IMG_3507

1,562 total views, 3 views today

Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.