Actualitatea religioasă — 07 aprilie 2016

Ziua Mondială a Sănătății sărbătorită în data de 7 Aprilie începând din anul 1950, a fost celebrată și în Municipiul Blaj. Astfel, frumusețea și importanța acestei zile, au fost intregite și de prezența în mijlocul medicilor, a personalului medical și a bolnavilor din Spitalul Municipal a unui grup impresionant a unui grup de elevi care studiază la Liceul Tehnologic Ștefan Manciulea din Blaj.

În contextual în care anul 2016 este declarat Anul Educației Religioase a tineretului ortodox, acești tineri la inițiativa și sub îndrumarea Pr. Prof. Ștefan Cătăuță au demarat pentru această zi, un proiect de parteneriat între Liceul în care studiază și Protopopiatul Ortodox Blaj. S-au bucurat de sprijinul material precum și de încurajarea călduroasă a reprezentanților celor două instituții partenere în persoanele domnului dir. Ioan Marcu, d-na. dir. adj Elena Drăgan și Pr. Protopop Ovidiu Nicolae Pop, a colaboratorilor, colegi profesori Daniela Păcurar, Anișoara Ciobanu și Cornelia Nicoară.

Ca semn al prețuirii și deosebitei recunoștințe fată de personalul medical din Spitalul Municipal pentru grija și profesionalismul pe care îl manifestă față de toți pacienții ce recurg la serviciile medicale, tinerii elevii au recurs la un dar special care să-i reprezinte intr-o oarecare măsură. Astfel, ținând cont de faptul că profilul de bază al liceului este cel agricol, aceștia au îngrijit florile din lotul școlar, le-au cules pentru a le oferi sărbătoriților din această zi. Aceste flori au fost dăruite în vaze pe care ei înșiși le-au confecționat cu multă dragoste și pricepere.

Actvitatea a fost primită cu multă prietenie de conducerea și personalul Spitalului Municipal care au fost plăcut impresionați de gestul fară precedent al inițiativei. Grupul a fost pe tot parcusul activității de d-na asistent șef Liliana Rotar.

La final tinerii au poposit în capela Spitalului unde au fost primiți de Pr. Lucian Borșan care, alături de Pr. Ștefan Mihai de la parohia Lodroman le-au adresat câteva cuvinte ziditoare de suflet.

 

Protopop,

Pr. Ovidiu-Nicolae Pop

 

1,567 total views, 2 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.