Actualitatea religioasă — 18 mai 2016

Stadiul realizării manualelor pentru învățământul teologic ortodox universitar, realizarea unui regulament unitar pentru Școlile Doctorale, au fost câteva din temele dezbătute la  Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Întrunirea Colegiului Decanilor Facultăților de Teologie Ortodoxă din țară a avut loc ieri, 17 mai 2016, iar  lucrările au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.

În debutul întrunirii, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a transmis decanilor Facultăților de Teologie Ortodoxă și reprezentanților Departamentelor de Teologie Ortodoxă din cadrul universităților românești, mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

A urmat un cuvânt de bun-venit din partea decanului Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr.

La întrunire au participat și consilierul patriarhal de la sectorul teologic-educațional pr. dr. Florin Marica, inspectorul responsabil cu învățământul teologic ortodox universitar, post-universitar și schimbul de burse, dr. Alexandru Mălureanu, precum și pr. prof. univ. dr. Viorel Ioniță de la Facultatea de Teologie din București, anunță reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.

La întrunire au mai fost discutate și detalii despre pregătirea celui de-al VII-lea Congres al Facultăților de Teologie Ortodoxă din cuprinsul Patriarhiei Române, eveniment ce va avea loc în perioada 10-11 octombrie 2016, la Alba Iulia, demersurile efectuate de facultățile de teologie în vederea înființării unor centre de cercetare și documentare cu privire la disciplina Religie, prezentarea soluțiilor identificate privind păstrarea denumirii specializării „Teologie didactică”, de introducerea în planul de învățământ a nivelului I al modului psiho-pedagogic, plecându-se de la relația instituțională Universitate-Facultate-Departament pentru Pregătirea Personalului Didactic, promovarea și consolidarea statutului specializării „Artă Sacră” .

ZIARUL LUMINA

1,418 total views, 2 views today

Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.