Actualitatea eparhială — 21 februarie 2016

 

 

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare cu prilejul evocării a patruzeci de ani de la întronizarea în scaunul vlădicesc a vrednicului de pomenire, Episcop Emilian Birdaş, un harnic lucrător în via Domnului.

Marcarea acestui moment a început în dimineaţa zilei de sâmbătă, când, la ora 10:00, IPS Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a binecuvântat bustul Episcopului Emilian Birdaş ridicat în parcul din centrul municipiului Alba Iulia şi a inaugurat piaţa şi strada din Alba Iulia ce vor purta de aici înainte numele fostului ierarh.

Ziua de astăzi a avut în centru săvârşirea Sfintei Liturghii în Catedrala Reîntregirii de către un sobor de ierarhi (ÎPS Laurenţiu Arhiepiscop al Sibiului şi Mitropolit al Ardealului, ÎPS Irineu Arhiepiscop al Alba Iuliei, ÎPS Ioachim Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, PS Lucian Episcop al Caransebeşului, PS Andrei Episcop al Covasnei şi Harghitei), preoţi şi diaconi, după care a urmat slujba parastasului la 20 de ani de la mutarea la Domnul a Episcopului Emilian. În continuarea programului, în incinta complexului Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, a fost inaugurat salonul cu numele „Emilian Episcopul” şi au fost lansate două volume dedicate ierarhului omagiat.

Episcopul Emilian Birdaş a păstorit Eparhia Alba Iuliei între anii 1976 – 1990, de numele său fiind legate împliniri deosebite, lucru ce l-a aşezat cu dragoste fiască în inimile şi amintirea preoţilor şi credincioşilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

 

 

1,478 total views, 2 views today

Share on Facebook107Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.