Actualitatea eparhială — 30 ianuarie 2017

       Luni, 30 ianuarie 2017, de sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Capela Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiul nostru, care în această zi şi-a sărbătorit hramul.

       În cuvântul său de învățătură, Arhipăstorul nostru i-a îndemnat pe studenții în teologie să privească mereu cu luare aminte la chipurile luminoase ale celor Trei Mari Dascăli ai lumii și Ierarhi și să le urmeze exemplul edificator, pentru a deveni slujitori devotați ai Arhiereului Hristos.

       În prezența părinților profesori și a studenților teologi, diac. lect. univ. dr. Dragoș-Ioan Șușman, titular al catedrei de Istoria muzicii bizantine și Contrapunct-Armonie, a susținut o prelegere despre importanța Sfinților Trei Ierarhi în evoluția intelectuală și spirituală a tinerilor.

      În încheiere, pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul facultății, a adus un cuvânt de mulțumire Ierarhului nostru pentru implicarea și susținerea învățământului teologic. De asemenea, părintele decan a subliniat buna colaborare dintre conducerea Universității „1 Decembrie 1918” și corpul universitar al Facultății de Teologie.

       Instituţia academică de învăţământ teologic din Alba Iulia propune trei specializări la nivel de licenţă: Teologie pastorală, Asistență socială și Muzică religioasă. La nivel de masterat, Facultatea dispune de trei specializări: Teologie comparată, Mediere interculturală şi interreligioasă şi Consiliere pastorală.

       De asemenea, în cadrul Școlii Doctorale de Teologie există șapte linii de cercetare științifică, coordonate de către cadrele didactice de la Facultatea teologică albaiuliană.

843 total views, 2 views today

Share on Facebook116Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+1Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Cancelaria eparhială