Actualitatea eparhială — 01 februarie 2016

Joi, 28 ianuarie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, însoţit de părintele Petrişor Muntean, Inspector eparhial, a vizitat Şcoala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” din localitatea Sântimbru. Această instituţie este condusă de Dl. Prof. Daniel Fonoage, membru în Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei şi în Adunarea Naţională Bisericească. Ierarhul a stat de vorbă cu elevii claselor V-VIII, precum şi cu cadrele didactice, oferindu-le învăţături şi sfaturi duhovniceşti pentru formarea lor.

Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit învăţăceilor despre Copilul Iisus din Nazaret, care încă de mic s-a deprins cu învăţătura, cu buna purtare, cu ascultarea şi cu rugăciunea. „Tinerii, doresc să găsească sens în viaţă şi e bine să privească spre un model pe care să îl urmeze. Atunci vor şti cum să trăiască frumos şi să guste din plin farmecul acestei vieţi pământeşti care deşi este supusă devenirii şi morţii, este o antecameră a eternităţii fericite, un pridvor al veşniciei. Acest model este Iisus Hristos”.

rsz_untitled2

rsz_untitled3

2,010 total views, 1 views today

Share on Facebook275Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.