Actualitatea religioasă — 12 mai 2017

Grupul de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia invită tinerii liceeni din Alba Iulia la Întâlnirea tinerilor creştini din municipiu. Acţiunea va avea loc sâmbătă 13 mai la Biserica Memorială ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia (pe zidurile cetății) şi va debuta de la ora 10.00 cu un Te-Deum şi un cuvânt de bun venit, urmând ca de la ora 10.30 tinerii să participe la prelegerea ”Martiriul tânărului, azi!” susținută de Părintele arhimandrit Rafael Corneanu de la Mănăstirea Cheile Cibului. În continuarea prelegerii tinerii vor realiza grupe de lucru pentru ateliere de dezvoltare personală și în preambulul acestora vor interacționa, pentru o preliminară cunoaștere, la o pizza.

Atelierele de dezvoltare personală nu sunt altceva decât un proces de schimbare a propriei persoane în bine, pot face un om mai bun: începând cu mişcarea, relaţionarea, socializarea, dragostea, comunicarea, creativitatea şi orice alt domeniu ce atinge omul, ca fiinţă.

Activitatea face parte din planul de lucru al Grupului de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia, pentru anul 2017, şi se încadrează în preocupările permanente ale Bisericii Ortodoxe Române de educare religioasă a tineretului creştin ortodox, precum și în cele dedicate Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

173 total views, 1 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.