Știri externe — 24 mai 2017

Președintele Republicii Elene, Prokopios Pavlopoulos, a vizitat luni, 22 mai 2017, Patriarhia Ecumenică. Aici, s-a întâlnit în Sala Tronului cu Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului. Aceasta a fost prima vizită a unui președinte grec la Patriarhia Ecumenică din ultimii 65 ani.

Conducătorul statului elen a evidențiat importanța instituției, afirmând că prezența Patriarhiei în Constantinopol este una dintre cele mai puternice legături ale Turciei cu UE și Occidentul. Apoi, a îndemnat statul turc să permită redeschiderea școlii din Halki şi a vizitat după aceea Biserica Patriarhală Sfântul Gheorghe.

Ulterior, Preşedintele Prokopios Pavlopoulos a rostit un discurs la cel de-al 25-lea Summit al șefilor de stat și de guvern ai statelor membre BSEC (Organization of the Black Sea Economic Cooperation). Excelenţa Sa participă la evenimentul din Istanbul la invitaţia Preşedintelui turc.

BASILICA

241 total views, 3 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.