Actualitatea religioasă — 05 mai 2017

În data de 5 mai, Părintele Constantin Necula a fost prezent în mijlocul tinerilor de la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” din Târnăveni. Popasul sfinției sale în această școală a fost prilejuit de susținerea lucrării cu tema „Dimensiunea religioasă a existenței – Ortodoxia și cultura națională proiectate în activitățile didactice”, pentru gradul I în învățământ, a doamnei Alina Cerghizan, profesor de Limba și literatura română și Religie.

După prezentarea unui moment artistic, realizat cu multă măiestrie și dăruire de elevii liceului, membri ai Ansamblului folcloric „Junii Târnavei”, la propunerea Grupului de inițiativă pentru misiune și Tineret al Protopopiatului Târnăveni, Părintele Necula a adresat un mesaj celor prezenți, din care menționăm un scurt fragment: „Să prețuiți anii frumoși petrecuți în liceu. Să vă păstrați echilibrul și să înțelegeți fundamental că viața e făcută din răsărituri de soare, nu din apusuri.(…)  Viața e făcută din lucruri simple, care devin nobile, dacă noi le privim cu ochi nobili. Învățați-vă să trăiți, trasformând lucrurile pe care voi le întâlniți; tot ceea ce vă intrigă, vă enervează, transformați-le în bucuriile voastre. (…) Scrieți povești care să schimbe lumea. Mergeți și schimbați lumea. Încercați să vă trăiți viața nu ca pe un success permanent. Visați, împliniți-vă și la sfârșit să ne vedem în rai !”

Pr.Protopop Sergiu Dumitru

346 total views, 1 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.