Actualitatea religioasă — 08 mai 2017

Grupul de iniţiativă şi misiune pentru Tineret din cadrul Protopopiatului Ortodox Târnăveni, a organizat  joi, 4 mai 2017, un pelerinaj la Mănastirea Recea  având următoarea temă: „Părintele Ioan Iovan mărturisitor al lui Hristos în închisorile comuniste’’.

La    Mănăstirea  Recea, grupul de 50 de elevi, din clasele a IX-a până la a XII-a, a fost prezent la Sfânta  Liturghie.  Loc de mare încărcătură duhovnicească, Mănăstirea  Recea le-a generat emoţia trăirii Sfintei Liturghii,  precum şi emoţiile închinării la sfinte moaşte.

După terminarea slujbei, pelerinii elevi, s-au bucurat de prezenţa Maicii Stareţe Cristina, care după ce i-a îmbrăţişat cu privirea si i-a încurajat să vină mai des la biserică pentru a-L întâlni şi a-L  primi pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a început să le vorbească despre părintele Ioan Iovan. După o scurtă biografie a părintelui  Ioan Iovan, le-a  vorbit tinerilor despre mărturisirea  credinţei in  Iisus Hristos în închisorile comuniste.

Elevii au înţeles că frumuseţea sentimentului iubirii fată de Iisus Hristos, în cazul părintelui, a avut o nobilă unitate de măsură: sacrificiul . Prin sacrificiu, părintele Ioan a realizat lucruri sfinte.  Cuvintele părintelui Hierotheos Vlachos, „Omul transfigurat de harul lui Dumnezeu dobândeşte dragostea jertfelnică’’, se transpun în viață  prin mărturisirea credinţei în Hristos în închisorile comuniste a părintelui Ioan Iovan.

Emoţionaţi după  această prezentare făcută de Maica Stareţă Cristina, elevii s-au îndreptat în linişte spre mormântul părintelui,  unde au aprins lumânări în semn de omagiu.

La Mănăstirea Recea, elevii au înţeles că astfel de oameni ca părintele Ioan Iovan, care a fost mărturisitor al lui Hristos în închisorile comuniste, devin sfinţi, devin un model de iubire dumnezeiască.

 

Prof. Notar Maria Rodica

231 total views, 1 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.