Actualitatea eparhială — 11 ianuarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, Protopopiatul Ortodox Luduş, în colaborare cu Primăria şi Casa de Cultură “Pompeiu Hărăşteanu” Luduş va organiza, sîmbătă, 14 ianuarie 2017, cu prilejul sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale premiera piesei de teatru “Goana după fluturi” de Bogdan Amaru, în regia lui Emanuel Petran de la Teatru Naţional din Cluj Napoca. Spectacolul se va desfăşura în Sala Mare a Casei de Cultură şi va fi interpretat de membrii Grupului de Iniţiativă pentru Tineret din cadrul Protopopiatului Ortodox Luduş şi elevi ai Liceului Tehnologic din localitate.

Piesa dramaturgului Bogdan Amaru ”Goana după fluturi” pune faţă în faţă două lumi – a bogaţilor şi a săracilor – şi este o pledoarie pentru dragostea simplă, trăită în condiţii modeste.  Un tânăr doctorand în ştiinţele naturii, sărac, este îndrăgostit de  o creatoare de modă dintr-o mahala bucureşteană. Însă,  i se iveşte „oportunitatea” de a se căsători cu o fată frumoasă, fiica unui bogătaş care, de altfel, nu-l doreşte ca ginere. În final, acest plan eşuează, iar tănărul va descoperi adevărata fericire alături de cea care îl iubeşte cu adevărat.

”Personajele acestei piese sunt speriate, ca noi toți, de fragilitatea relațiilor dintre oameni şi, ca să nu tremure, glumesc. În goana după fericire, împrumută măşti, joacă roluri, făuresc vise care se năruie sub asaltul unei realități în care nimeni nu e rău: doar interesele sunt divergente. Este o piesă cu și despre tineri frumoşi, despre frumusețea tinereții și zbuciumul maturizării. Este o invitație de a iubi lumea, împodobind-o cu propriile visări.”, a precizat regizorul Emanuel Petran.

 

Dorin Grama

561 total views, 1 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.