Actualitatea eparhială — 29 ianuarie 2016

Astăzi, 30 ianuarie, când facem pomenirea Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Facultatea de Teologie din municipiul nostru își prăznuiește ocrotitorii spirituali. Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în această zi la Hramul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, unde a slujit Sfânta Liturghie și a adresat un cuvânt de învățătură și îndemn duhovicesc cu prilejul acestui important moment aniversar.

Facultatea de teologie din municipiul nostru are trei specializări, teologie pastorală, asistență socială și, începând cu anul universitar 2014-2015, la instituţia academică albaiuliană există o nouă specializare acreditată, muzică religioasă. Deasemenea facultatea organizează și studii de masterat la trei specializări: Teologie comparată, Mediere Interculturală şi Interreligioasă și specializarea Consiliere pastorală.

Facultatea are menirea de a forma slujitori bine pregătiţi din punct de vedere intelectual şi spiritual, capabili să transmită mai departe adevărul evanghelic şi să dialogheze pertinent cu societatea contemporană, afectată de multiple crize, în acest timp deopotrivă confuz, dar şi privilegiat al istoriei.

1,987 total views, 2 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.