Actualitatea eparhială — 10 iunie 2017

Astăzi, 9 iunie, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia, a avut loc întâlnirea de 10 ani de la încheierea cursurilor a absolvenților promoției 2007. Evenimentul a debutat cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la care au slujit părinții profesori de la instituția de învățământ teologic și tinerii preoți care s-au format în această școală ca slujitori ai Sfintelor Altarelor. Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de Te-Deum și a rostit un cuvânt de învățătură despre datoria și bucuria creștinului de a trăi cu adevărat o viață în Hristos. Înaltpreasfinția Sa a spus următoarele:

Dacă vrem să trăim cu rost, cu sens, să fim prolifici pe arena istoriei, în aceste decenii puține pe care le trăim, şi apoi să primim cununa mântuirii care nu se ofilește niciodată, trebuie să ne ancorăm în viaţa noastră în Hristos, Stăpânul istoriei, Domnul vieţii, Alfa şi Omega, asigurarea oricărei făgăduinţe, Care, în Evanghelia după Ioan, ne spune: „Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis pe Mine are viaţă veşnică şi la Judecată nu va veni, ci s-a mutat din moarte la viaţă”. Dacă noi ne alipim de Hristos sau stăm în El ca mlădiţa în butucul viţei, nu vom avea numai viaţa veşnică dincolo de barierele mormântului sau graniţele morţii, ci chiar și aici pe pământ El ne dă sens, ne dă lumină, iluminare minţii, înviorare duhului şi răspuns la toate problemele noastre.

794 total views, 2 views today

Share on Facebook171Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Cancelaria eparhială