Actualitatea eparhială — 22 ianuarie 2017

       În duminica a XXXII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în parohia „Sfântul Gheorghe” din municipiul Reghin. În cadrul slujbei, a hirotonit diacon pe Cristian Moldovan.

       În cuvântul de învățătură, Ierarhul nostru, vorbind despre importanța pocăinței sincere a fiecăruia dintre noi, a spus: „Ziua de astăzi este reală, iar ziua de mâine poate să nu mai fie. Sunt mulți oameni care afirmă că mai au timp să se pocăiască sau că sunt prea tineri pentru a păși pe calea îngustă a crucii și a jertfei. «Astăzi în casa ta trebuie să rămân» (Lc. 19, 5). Așa îi zice Hristos lui Zaheu. Deci, să luăm aminte!”.

       Biserica parohială a fost arhiplină, credincioşii reghineni bucurându-se de frumusețea slujbei şi de cuvântul plin de profunzime al Părintelui Arhiepiscop Irineu. Tot în această zi, Ierarhul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Timotei, fiul părintelui Cosmin Maftei din parohia Idicel Sat, protopopiatul Reghin.

949 total views, 2 views today

Share on Facebook240Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Cancelaria eparhială