Actualitatea eparhială — 13 martie 2017

     Astăzi, 13 martie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, însoțit de către părintele protopop Olimpiu Zăhan, a efectuat o serie de vizite pastorale în municipiul Târgu-Mureș. În itinerariul său pastoral-misionar, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu domnul comisar șef Dumitru Bîltag, șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

     După această întrevedere, Arhipăstorul Alba Iuliei a vizitat sediul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, coordonat de către doamna inspector școlar general Maria Kozak. Aici, a avut o întâlnire cu personalul de specialitate și cu personalul auxiliar din cadrul instituției.

     În continuare, Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit în mijlocul elevilor de la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”, cărora le-a pus la suflet un scurt cuvânt de învățătură. Director al acestei unități de învățământ este domnul profesor Viorel Socol.

     Chiriarhul nostru și-a continuat programul pastoral-misionar la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, unde a avut o întrevedere cu Dr. Claudiu Puiac, managerul acestei instituții. De asemenea, a vizitat capela din incinta spitalului, unde, prin osteneala rodnică a părintelui Florin Țifrea, persoanele internate au posibilitatea de a participa zilnic la un program de rugăciune.

     În a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a efectuat o vizită de lucru pe șantierele în derulare de la biserica parohiei Târgu-Mureș Orizont, păstorită de către părintele Petru Sala, și de la biserica parohiei Târgu-Mureș Belvedere, păstorită de către părintele Mircea Florea.

432 total views, 5 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Cancelaria eparhială