Actualitatea eparhială — 04 februarie 2016

Astăzi, 4 februarie, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu își continuă periplul pastoral misionar început ieri în protopopiatul Câmpeni. Vizitele canonice vizează buna rânduială şi organizare administrativă precum şi dinamizarea vieţii spirituale în parohii și au scopul de a sedimenta în conştiinţa pastorală a preoţilor rolul şi importanţa lor de „crainici ai cerului” în lucrarea pe care o fac, cu atâta jertfă, în ogorul Bisericii strămoşeşti.

Arhipăstorul nostru se întâlneşte cu preoţii parohi şi credincioşii păstoriţi, cărora le pune la suflet îndemnuri duhovniceşti, folositoare pentru viaţa misionară şi în slujirea pastorală pe care o au. Ieri au fost vizitate parohiile: Bucium-Cerbu, Cărpeniş, RoşiaMontană I şi RoşiaMontană  II, Bucium Poieni, Bucium Şasa, Bucium Sat şi Bucium Izbita.

În desfăşurarea acestui itinerar pastoral Arhipăstorul nostru va fi prezent astăzi în parohiile: Mușca, Hădărău, Lupșa, Valea Lupșii, Muncel, Baia de Arieș, Sartăș și Brăzești.

Întâistătătorul nostru îi provoacă pe preoţii comunităţilor creştine la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie şi le oferă atât sfaturi practice, cât şi soluţii spirituale pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită de Biserică, care este ,,Trupul lui Hristos”.

 

1,957 total views, 2 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.