Actualitatea eparhială — 26 septembrie 2015

Astăzi, 26 septembrie, Arhipăstorul nostru va întreprinde o serie de vizite canonice, în câteva parohii din Protopopiatul Târgu Mureş.

Periplul pastoral misionar vizează buna rânduială şi organizare administrativă precum şi dinamizarea vieţii spirituale în parohii. Vizitele Înaltpreasfinţiei sale au rolul de a sedimenta în conştiinţa pastorală a preoţilor rolul şi importanţa lor de „crainici ai cerului” în lucrarea pe care o fac, cu atâta jertfă, în ogorul Bisericii strămoşeşti.

Arhipăstorul nostru se întâlneşte cu preoţii parohi şi credincioşii păstoriţi, cărora le va pune la suflet îndemnuri duhovniceşti, folositoare pentru viaţa misionară şi în slujirea pastorală pe care o au. Prin cuvintele ziditoare de suflet, Înaltpreasfinţia Sa, ne îndrumă să luptăm, cu toată forţa duhovnicească, pentru menţinerea trează a conştiinţei de sine, a valorilor creştine şi a focului viu al credinţei dreptmăritoare, pentru a deveni veritabili mărturisitori ai Domnului nostru Iisus Hristos într-o lume tot mai pierdută în ignoranţă şi necredinţă.

Întâistătătorul nostru îi provoacă pe preoţii comunităţilor creştine la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie şi le oferă atât sfaturi practice, cât şi soluţii spirituale pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită de Biserică, care este ,,Trupul lui Hristos”.

Parohiile vizitate azi de către Ierarhul nostru sunt: Cristești I, Cristești II, Morești, Cerghjizel, Tirimia și Crăciunești.

Protopopiatul Târgu Mureş este condus administrativ de către părintele protopop Olimpiu Zăhan şi are în componenţă 79 de unităţi parohiale şi mănăstireşti.

1,853 total views, 2 views today

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Share

Autorul articolului

Redactia Radio Reintregirea

Un post de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care şi-a început emisia în ziua de 25 decembrie 2001. Ascută live de aici.