ACUM
   Miercuri, 12 august 2020   28°C in Alba Iulia
Seară de cateheză în Parohia “Buna Vestire” din Alba-Iulia
Activităţi încheiate
Cancelaria eparhială

Seară de cateheză în Parohia “Buna Vestire” din Alba-Iulia

14 Mar 2016
11:07
În seara zilei de duminică, 13 martie 2016, în Parohia cu hramul „Buna Vestire” din Municipiul Alba-Iulia, a avut loc, după slujba vecerniei, susţinerea unei cateheze cu titlul „Pedagogia Postului Mare”. Tematica acestei cateheze a fost aleasă ţinăndu-se cont de faptul că, în data de 14 martie, începe Sfântul şi Marele Post al Paştilor.

În desfăşurarea ideatică a discursului catehetic, s-a plecat de la cea dintâi stihiră a primei zile din Postul Mare, care ne prezintă nevoinţele penitenţiale, precum, înfrânarea, rugăciunea, lacrimile şi uitarea răutăţii ca mijloace de a găsi pe Hristos, de a ne apropia de El şi de a-I striga, conştienţi de starea noastră de păcătoşenie: am greşit, miluieşte-mă! Astfel Postul Mare ne devine pedagog spre Hristos în măsura în care suntem atenţi şi tratăm cu seriozitate duhovnicească toate aceste mijloace care nu reprezintă un scop în sine, ci doar au menirea de a curăţa inima şi de a intermedia legătura personală cu Mântuitorul sufletului nostru.

Ţin să mulţumesc Părintelui conf. univ. dr. Dumitru Vanca pentru invitaţia facută şi să-i doresc Sfinţiei Sale, familiei şi enoriaşilor săi, un Post cu multă rodire.

 

Preot Florin Parasca


                                                              Inspector pentru cateheza parohială