ACUM
   Miercuri, 16 octombrie 2019   6°C in Alba Iulia
Intalnirea tinerilor liceeni din Protopopiatul Ludus
Activităţi
Cancelaria eparhială

Intalnirea tinerilor liceeni din Protopopiatul Ludus

05 Jun 2015
11:16
Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei şi Protopopiatul Luduş, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Nr. 1 Luduş şi Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” au organizat, marţi, 2 iunie 2015, începând cu ora 15.00.,„Întâlnirea tinerilor liceeni din Protopopiatul Luduş”. La evenimentul organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, au participat aproximativ 200 de tineri din Luduş, Iernut, Sărmaşu şi Dătăşeni, îndrumaţi de către preoţii Lucian Voşloban (Luduş), Silviu Feier (Iernut), Daniel Camară (Sărmaşu) şi Florin Chirilă (Dătăşeni).

Activităţile au debutat la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Luduş cu o conferinţă susţinută de către părintele Daniel Camară din parohia Sărmaşu pe tema „Tinerii şi Muzica”, în cadrul căreia au fost abordate subiecte de interes pentru tineri, în special influenţa muzicii în viaţa lor. Momentul a fost urmat de o serie de concursuri şi jocuri interactive, tinerii fiind împărţiţi pe echipe de lucru şi ateliere, coordonate de către părintele Ioan Florea de la parohia Zau de Câmpie şi de socio-animatori educativi.

În a doua parte a întâlnirii, participanţii s-au bucurat de un moment artistic, susţinut de Corul „Belcanto” din Sărmaş, dirijat de părintele Daniel Camară, apoi de o demonstraţie de autenticitate românească oferită de Ansamblul de dansuri populare „Iernuţeana” din Iernut şi de un recital oferit de tinerii Timeea Fekete, Teodora Iurian, Giorgiana Grosu, Andrei Lazăr, Alexandra Grosu şi Erika Varga de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Luduş, coordonaţi de profesorul de religie Septimiu Pop – amfitrionul întregului eveniment.

 

Dorin Grama