ACUM
   Sâmbătă, 04 aprilie 2020   17°C in Alba Iulia
Slujbă de binecuvântare a Căminului pentru persoane vârstnice din Bărăbanţ, protopopiatul Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Slujbă de binecuvântare a Căminului pentru persoane vârstnice din Bărăbanţ, protopopiatul Alba Iulia

19 May 2014
10:10
Luni, 19 mai 2014, de la ora 11.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va oficia slujba de binecuvântare la Aşezământul Social pentru Vârstnici „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ, protopopiatul Alba Iulia, în urma efectuării lucrărilor de reabilitare şi extindere a imobilului în care erau furnizate servicii de asistenţă socială.

Lucrările executate au presupus îmbunătăţirea calităţii infrastructurii imobilului şi extinderea acestuia, astfel încât centrul să poată oferi, în condiţii optime, servicii sociale pentru 32 de vârstnici din Alba Iulia. Concret, în continuarea imobilului deja existent s-a construit un corp nou, pe două nivele, care a preluat o parte din funcţiunile aşezământului.

Erau necesare spaţii suplimentare precum bucătărie în conformitate cu standardele în vigoare, spaţii de depozitare, mai precis vestiare, toalete, garaj, dar şi unul pentru activităţi de recreere. Centrul este dotat cu o sală de mese multifuncţională, unde vor putea fi organizate diverse evenimente, precum şi o terasă. Noua clădire este echipată termic, sanitar şi electric.

Aşezământul Social pentru Vârstnici „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ se află sub coordonarea Părintelui Mihai Ţârău.