ACUM
   Sâmbătă, 23 martie 2019   2°C in Alba Iulia
Târnosirea bisericii din parohia Cergău Mic, protopopiatul Blaj
Actualitatea eparhială
Sectorul cultural și comunicații media

Târnosirea bisericii din parohia Cergău Mic, protopopiatul Blaj

07 May 2018
11:27

    În Duminica a 5-a după Sfintele Paști, numită și a Samarinencei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Cergău Mic, protopopiatul Blaj. Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat slujba de târnosire a bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit un mângâietor cuvânt de învățătură. În finalul omiliei rostite, Părintele Arhiepiscop a spus:
    „Când Hristos vine în inima noastră, El aduce Apa Vieții și splendorile veșniciei fericite. Dacă noi gustăm această apă, adică harul sfințitor și cuvântul evanghelic, vom avea satisfacție imediată. Totodată, avem siguranța că vom ajunge într-o țară unde nu sunt riduri și căruntețe, unde nu vom îmbătrâni niciodată. Noi toți care călătorim în pustia aridă a acestei lumi trecătoare dorim să ajungem în Patria de sus, pe care Sfântul român Ioan Iacob Hozevitul o numește «Țara celor fericiți». Aceasta este țara tinereții fără bătrânețe și a vieții fără de moarte, despre care vorbesc basmele noastre românești, bazate pe adevărul Sfintei Evanghelii. Acolo sus, lângă Dumnezeu, ne vom desfăta veșnic dacă Îl ascultăm pe Hristos Care în cartea Apocalipsei zice: «Cel însetat să vină la Mine și să primească în dar Apa Vieții»”.
    Începând cu anul 2007, comunitatea dreptcredincioșilor din această parohie se află sub păstorirea părintelui Nicolae Puiuleț, care, pentru osteneala depusă în slujirea Bisericii lui Hristos a fost hirotesit întru sachelar.