ACUM
   Sâmbătă, 23 martie 2019   2°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Marea Unire şi românii de pe Valea Nirajului

10 May 2018
23:21

 
  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, marți 8 mai a.c., a avut loc întâlnirea cu tinerii din orașul Sângiorgiu de Pădure, Protopopiatul Târgu Mureș.
    Întâlnirea, cu tema 100 de ani de unire si dăruire, a fost prezentată tinerilor de părintele Petru Şerban, slujitor la Catedrala Mare din Târgu Mureș. Părintele a subliniat rolul preoților si credincioșilor din această regiune în realizarea Marii Uniri.
  În partea a doua, invitatul a vorbit despre frumusețea tinereții şi a vieții, îndemnându-i pe elevi să culeagă, precum o albină, tot ce este mai bun, frumos şi folositor din darul vieții primit de la Dumnezeu. Patimile, care din păcate se înrădăcinează de timpuriu în noi, sunt cele care ne fac viața întunecată, sunt aducătoare de boli şi suferințe, a concluzionat părintele Petru Şerban.
  Părintele protopop Olimpiu Zăhan, a purtat un dialog cu elevii, care au înțeles că indiferent de momentele dificile întâlnite în tinerețe, ei sunt stăpânii vieții lor.
  Atenția tinerilor a fost captată de povestea unui alcoolic, abstinent de 20 de ani, care fără rusine le-a prezentat din experiență proprie, anii întunecați ai tinereții.
  Această întâlnire a fost organizată de Grupul de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Târgu Mureș în colaborare cu Parohia Ortodoxă Sângiorgiu de Pădure, păstorită de părintele Raul Iacob şi s-a desfășurat la Liceul Tehnologic Sfântul Gheorghe din localitate.
         preot Horațiu Sita