ACUM
   Sâmbătă, 23 martie 2019   2°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Ședință de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia

15 May 2018
15:12


    Luni, 14 mai a.c., începând cu ora 12:00, în Sala de şedinţă a complexului bisericesc „Peregrinus” din cadrul Schitului „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia, s-au desfăşurat lucrările ședinței de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia.
    Programul zilei a debutat cu Slujba de Te Deum, începând cu ora 12:00 urmată de un cuvânt de deschidere rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în calitate de președinte al Adunării eparhiale.
Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, economice, cultural, social-filantropice și patrimoniale ale eparhiei. Ea se compune din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor, aleși pe o perioadă de patru ani, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, persoane care s-au implicat în viața comunităților de unde provin, dovedind o viașă morală și religioasă ireproșabilă.
    În cadrul acestei ședințe au fost aleși cei nouă membri ai Consiliului eparhial - organul executiv al Adunării eparhiale (din care trei sunt clerici și șase mireni); cei trei membri ai Consistoriului eparhial și doi supleanți, precum și componența celor cinci comisii de lucru permanente (administrativ-bisericească; culturală și educațională; economică, bugetară și patrimonială; social-filantropică; organizatorică, juridică și de validare).
    De asemenea, a fost desemnat un cleric pentru a fi aprobat de Sinodul mitropolitan ca membru al Consistoriului mitropolitan și au fost delegați trei reprezentanți în Adunarea Națională Bisericească, un cleric și doi mireni.