ACUM
   Sâmbătă, 23 martie 2019   2°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Școala Internațională de Vară a Doctoranzilor Teologi

16 May 2018
15:07
    Cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în perioada 15-16 mai a.c., este și gazda evenimentului dedicat tinerilor cercetători în domeniu, Școala Internațională de Vară a Doctoranzilor Teologi, ce are ca titlu general „Unitate și misiune eclezială – 100 de ani de comuniune spirituală a tuturor românilor” având două componente: didactică și științifică.
    Evenimentul, aflat la cea de-a VI-a ediție, este organizat de Școala Doctorală de Teologie a facultății noastre și aduce împreună cerecetători în teologie, profesori și doctoranzi din țară și din străinătate, ce împărtășesc atât noutățile descoperite ca roadă a muncii de documentare, aspecte practice legate de modul în care se pot aduce aduce îmbunătățiri procesului de cercetare și de prezentare, dar și elemente cheie despre procesul formator prin care doctorandul trece în această perioadă de instruire.
    Astăzi, 16 mai, lucrările Școlii Internaționale de Vară a Doctoranzilor Teologi au debutat, începând cu ora 9:00 cu slujba de Te Deum oficiată în Capela Facultății de Teologie, urmată, de la ora 9:30, de Cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, transmis participanților prin delegatul Său, P.C. Pr. Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopie Ortodoxe de Alba Iulia, iar apoi, Pr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în calitate de gazdă, a adresat cuvântul de bun venit participanților.
    Prelegerea inaugurală a fost susținută de domnul Maryan Stoyadinov de la Universitatea Veliko din Târnovo, Bulgaria. Prezentarea lucrărilor de către participanți se va face în cadrul sesiunilor de comunicări, organizate pe mai multe paneluri, în funcție de tematica lucrărilor și vor fi moderate de profesori ai Facultății de Teologie bălgrădene.