ACUM
   Marţi, 11 august 2020   26°C in Alba Iulia
Studenți ai Facultății de Teologie din Alba Iulia premiați la Sesiunea de Comunicări Științifice „Teologie și Identitate” de la Mănăstirea Caraiman
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Studenți ai Facultății de Teologie din Alba Iulia premiați la Sesiunea de Comunicări Științifice „Teologie și Identitate” de la Mănăstirea Caraiman

23 May 2018
18:18
    În această perioadă, a fost organizată Sesiunea de Comunicări Științifice „Teologie și Identitate” adresată studenților și masteranzilor teologi. Lucrările acestei sesiuni s-au desfășurat la Centrul Social Pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman și a avut ca temă în acest an „Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la realizarea statului român unitar modern. Implicațiile istorice și teologice ale Unirii din 1918”.
    La acest eveniment au fost prezenți și doi delegați ai Facultății de Teologie din Alba Iulia, alături de reprezentanți ai Facultăților de Teologie din Iași, București, Timișoara, Arad și Craiova. Aceștia au pregătit și prezentat lucrări științifice pe tematica propusă de organizatori. Prezentările tuturor participanților au fost evaluate de o comisie formată din trei profesori, ce au urmărit mai multe aspecte între care amintim: folosirea izvoarelor, criteriile științifice, aparatul critic, modul prezentării dar și elemente inedite și de actualitate. La momentul rânduit, lucrările studenților noștri au fost desemnate câștigătoare. Astfel, premiul I i-a fost acordat studentului DOREL ANDREI NISTOR, cu lucrarea „Episcopia Armatei. Înființare și rol, după Marea Unire de la 1918” sub îndrumarea Pr. Lect. Dr. Ovidiu Panaite, iar premiul al III-lea studentului SERGIU GABRIEL SZOLLOȘI, cu lucrarea „Impactul Marii Uniri de la Alba Iulia asupra dezvoltării Învățământului teologic ortodox din Transilvania” sub îndrumarea Pr. drd. Florin Parasca, Duhovnicul Facultății.
    Manifestarea, aflată la cea de-a V-a ediție, a fost organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă din București împreună cu Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO). Potrivit organizatorilor, scopul acestor sesiuni de comunicări științifice este acela de a reuni tineri teologi din mai multe centre universitare din țară pentru a împărtăși și dezbate elementele de noutate descoperite în urma cercetărilor efectuate, dar  și exersarea abilităților studenților de a lucra respectând normele științifice de redactare a lucrărilor.