ACUM
   Sâmbătă, 23 martie 2019   2°C in Alba Iulia
Șapte ani de la întronizarea Părintelui Arhiepiscop Irineu
Actualitatea eparhială
Sectorul cultural și comunicații media

Șapte ani de la întronizarea Părintelui Arhiepiscop Irineu

05 Jun 2018
09:38

Șapte ani de slujire jertfelnică și misiune rodnică în Eparhia Alba Iuliei

    Începutul celui de-al doilea deceniu al veacului prezent aducea providențial un nou chiriarh pe scaunul vlădicesc al vechiului Bălgrad. În binecuvântata zi de duminică, 5 iunie 2011, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost instalat în demnitatea de Arhiepiscop al Alba Iuliei. Încă de la începutul încredințării acestei nobile responsabilități, Ierarhul nostru slujește cu dragoste poporul lui Dumnezeu din județele Alba și Mureș și veghează cu înțelepciune asupra statorniciei Bisericii strămoșești.
    În cei șapte ani de arhipăstorire de până acum, Părintele Arhiepiscop Irineu a împlinit la superlativ misiunea arhierească, ostenindu-se, cu timp și fără de timp, atât pentru creșterea duhovnicească a păstoriților și pentru dinamizarea vieții bisericești din parohii, cât și pentru dezvoltarea instituțională eficientă și funcționarea optimă a structurilor organizatorice ale Eparhiei de Alba Iulia. Roadele muncii Arhipăstorului nostru răspund numeroaselor nevoi spirituale, sociale și culturale ale societății actuale.
    La acest ceas aniversar, pus sub semnul cifrei deplinătății și perfecțiunii, în care însușirea trinitară a Divinului se suprapune peste cele patru puncte cardinale ale Pământului, suntem încredințați pe deplin de faptul că întreaga lucrare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu le-a unit pe cele lumești cu cele dumnezeiești. Ne dorim ca și de acum înainte, sub părinteasca povățuire a Chiriarhului nostru, să înțelegem rostul lumii în care trăim și să ne apropiem tot mai mult de Dumnezeul Cel viu.

    Întru mulți ani de rodnică arhipăstorire!Permanența Consiliului eparhial