ACUM
   Sâmbătă, 23 martie 2019   2°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Binecuvântarea sediului ISU Alba

08 Jun 2018
17:14
    Vineri, 8 iunie, a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Alba a avut loc inaugurarea noilor spații ale edificiului instituției rezultate în urma unor ample lucrări de mansardare și reabilitare a clădirii, ocazie cu care a fost organizat și un ceremonial militar.
    Printre invitații acestui eveniment deosebit s-a numărat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, care în debutul festivității a rostit un vibrant cuvânt prin care a elogiat misiunea jertfelnică a salvatorilor. În finalul cuvântării, Ierarhul nostru a spus: „Cei care lucrați în cadrul acestei nobile instituții e bine să aveți la prezidiul misiunii nobile cuvintele «Per aspera ad astra» – Prin nevoințe ajungi la stele. Să fiți conștienți că neamul acesta vă prețuiește, cunoscând importanța misiunii pe care o prestați, îi zic importantă pentru că este o prelungire a lucrării salvatoare a lui Hristos, adică a lucrării de jertfire pentru semeni, și îi zic nobilă pentru că nimic nu-i mai important sub soare decât să lucrezi pentru societatea umană și pentru ființa umană. Aceasta o faceți dumneavoastră, manifestând respectul pentru demnitatea umană, filantropia și solidaritatea față de semenii aflați în accidente, calamități, dificultăți și tragedii”.  
    După rostirea alocuțiunilor, de către gazde și invitați, a avut loc un moment de rugăciune, în care Arhipăstorul nostru a oficiat slujba de binecuvântare a spațiilor inaugurate.