ACUM
   Sâmbătă, 23 martie 2019   2°C in Alba Iulia
Părintele Arhiepiscop Irineu, la ceas aniversar
Actualitatea eparhială
Sectorul cultural și comunicații media

Părintele Arhiepiscop Irineu, la ceas aniversar

02 Jul 2018
08:00

    Într-un frumos moment aniversar al vieții Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, privind întru uimire spre anii petrecuți, ni se descoperă excrescența chipului Arhiereului animat de zel apostolic, a profesorului dedicat dăltuirii sufletești și a părintelui duhovnicesc sensibil la nevoile celor din jurul lui. Asumarea acestor vocații devenite vitale au înlesnit vădirea gândului curat și a sufletului frumos ale Arhipăstorului nostru, osebite de tumultul unei lumi tot mai fascinate de mirajele ieftine ale plăcerilor devastatoare.
    Pentru tămăduirea unei societăți afectate de maladia unui fel de delirium tremens din pricina petrecerii în beția simțurilor, arhiereul slujitor își consacră, în smerenie, viața ca jertfă de împăcare cu Cerul lezat de urâtul viețuirii pământești. Mărturisirea necondiționată a Adevărului și înțelegerea responsabilității demnității încredințate îi oferă Ierarhului nostru grația și puterea de a invalida toată nebunia a-teistă care fură mintea omului contemporan, precum și toate fatalitățile puse pe seama destinului nefast.
    Lipsiți de experiența unei lupte spirituale asidue și de înțelepciunea dobândită odată cu anii de rugăciune, devenirea noastră se bucură de privilegiul unei paternități autentice în persoana Arhipăstorului nostru. În încercarea de a găsi modele sănătoase și repere statornice în viață, Părintele Arhiepiscop Irineu ne poate scuti de inutilitatea atâtor căutări durabile și dileme prelungite, scriind cu propria sa viață cel mai frumos compendiu de teologie morală aplicată.
    Simțindu-l mereu aproape ca pe un părinte iubitor și responsabil, ca pe un povățuitor înțelept al celor de taină, ca pe un dârz apostol al Bisericii străbune și al neamului românesc, clericii și credincioșii Eparhiei Alba Iuliei Îl rugăm pe Atotputernicul și Milostivul Dumnezeu să dăruiască pe mai departe Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu rodnici ani de viață pentru păstorirea turmei celei cuvântătoare ce i-a fost încredințată prin voia sfântă a lui Dumnezeu.
    Întru mulți ani!

Permanența Consiliului Eparhial