ACUM
   Sâmbătă, 23 martie 2019   2°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Sectorul cultural și comunicații media

Tabără de tineret în parohia Vadu Moților

10 Jul 2018
06:34

    Începutul lunii iulie a adus odată cu sine și deschiderea seriilor de tabere organizate de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, care au devenit deja o tradiție frumoasă și rodnică a Departamentului de tineret din cadrul Sectorului cultural. În acest an, pe lângă locațiile de tabără de la Cetea (jud. Alba), Sărmașu (jud. Mureș), Rimetea (jud. Alba), Lăpușna (jud. Mureș) și Criș-Stejăreni (jud. Mureș) s-a adăugat și Vadu Moților. Așezată în inima Munților Apuseni, pe valea Arieșului superior, această localitate se bucură de o frumoasă așezare geografică ce oferă posibilitatea de a admira frumusețile naturii și de a face cunoștință cu patrimoniul cultural material și imaterial al Țăriii Moților.
    În perioada 2-7 iulie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în Parohia Vadu Moților, Protopopiatul Câmpeni, s-a desfășurat programul unei tabere de vară organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia. Astfel, pe durata întregii săptămâni, cei 25 de tineri înscriși în această tabără, îndrumați de cei doi animatori socio-educativi, Teodora Popa si Angel Secasan, și de către preotul paroh Daniel Bexa, au desfășurat un program foarte diversificat de activități educative. În programul zilnic, fiind o tabără religioasă, a fost inclus și un program de rugăciune, precum și o serie de activități cu tematică creștină. În cadrul acestei tabere a fost cuprinsă si o drumeție, traseul de munte oferindu-le copiilor peisaje si experiențe de neuitat. De asemenea, programul a cuprins și participarea tinerilor la Sfânta Liturghie în biserica parohială din comuna Vadu Moților, slujba la care tinerii au participat activ prin cântare, mulți dintre ei împărtășindu-se cu Trupul si Sângele Domnului.
    Copiii s-au simțit foarte bine, toți exprimându-și dorința de a reveni într-o astfel de tabără și pe viitor. S-au legat prietenii noi, s-au trăit experiențe noi, toate activitățile desfășurându-se conform programului prestabilit, fiind atinse toate obiectivele. Și pentru parohia noastră, experiența a fost una inedită, fiind prima de genul acesta. Ne bucurăm că putem contribui la formarea de caractere frumoase prin activități de acest gen și nădăjduim ca și pe viitor Parohia Vadu Moților să poată găzdui astfel de tabere.

Pr. Daniel Bexa