ACUM
   Luni, 22 aprilie 2019   9°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Sectorul cultural și comunicații media

Slujba de sfințire a noului altar de vară în parohia Biia, protopopiatul Blaj

01 Sep 2018
12:25

Sâmbătă, 1 septembrie a.c., zi în care Biserica noastră serbează începutul anului nou bisericesc, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Biia, protopopiatul Blaj, luând parte la sărbătoarea fiilor satului acestei comunități. Cu acest prilej, Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a noului altar de vară, ridicat în curtea bisericii parohiale, după care a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se credincioșilor prezenți la sfânta slujbă, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Viața este un dar dumnezeiesc, încât a dispune de ea după propria noastră libertate, iar nu după voia lui Dumnezeu, înseamnă să fii criminal. Trebuie să trăim pentru Dumnezeu, Autorul vieții, și să iubim viața pentru Dumnezeu, făcând din ea o rampă de lansare în veșnicia fericită. Viața aceasta este un teren de luptă și soarta celui ce nu va ieși biruitor va fi moartea veșnică. Chemarea noastră este să respectăm făgăduințele făcute la Botez și, conlucrând cu Harul, să ne ostenim pentru dobândirea Împărăției veșnice. Sfântul Dimitrie al Rostovului spune: «De nu te vei sili, nu vei răpi Împărăția c
erurilor. Să nu nădăjduiești că vei dobândi Cerul pe gratis, fără să duci o viață vrednică de Cer»”.

După Dumnezeiasca Liturghie, Ierarhul nostru a vizitat expoziția de artă fotografică realizată de domnul Ioan Biianu, fiu al satului, și de către soția acestuia, doamna Elena Biianu. Această expoziție a surprins diferite imagini inedite reprezentând persoane din țări precum România, India și Peru. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a admirat și expoziția etnografică și expoziția de caricaturi realizată de Sebastian Pănăzan.

Comunitatea credincioșilor din parohia Biia se află sub oblăduirea părintelui Lucian Feșteu, care, pentru râvna și slujirea de care a dat dovadă în activitatea pastorală, a primit Diplomă de vrednicie. De asemenea, binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Arhipăstorului nostru Diplome de aleasă cinstire.