ACUM
   Luni, 22 aprilie 2019   9°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Delegația Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei la ITO 2018

06 Sep 2018
08:13

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO), aflată la ediția a V-a, va avea loc în perioada 6-9 septembrie 2018, la Sibiu, reprezentând o manifestare cu caracter național și internațional, dar și unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale de tineret ale anului. Pe parcursul celor patru zile, în cetatea transilvană sunt așteptați un număr de peste 3.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, atât din România, cât și din alte țări, dintre care amintim: Republica Moldova, Grecia, Serbia, Germania, Portugalia, Elveția, Turcia sau India. Reuniunea din septembrie 2018 se încadrează în seria întâlnirilor de tineret organizate la Baia Mare, în 2013 și 2014, la Cluj-Napoca, în 2015, la București, în 2016 și la Iași, în 2017.

Deschiderea oficială a întâlnirii va avea loc joi, 6 septembrie, de la ora 18.00, în Piața Mare din Sibiu. Chiriarhul nostru, Părintele Arhiepiscop Irineu, va participa la festivitatea care va marca debutul acestei întâlniri, ceremonie care va avea loc în prezența a numeroși ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, dar și ai Bisericilor Ortodoxe surori. Delegația Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei va fi reprezentată de aproximativ 130 de tineri, proveniți din cele două județe ale Eparhiei, respectiv Alba și Mureș, fiind coordonată de către părintele Ioan Florea și Teofil Slevaș. La această ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, delegația protopopiatului cu sediul în orașul Marii Uniri va cuprinde un număr de 23 de tineri, proveniți atât din municipiul Alba Iulia, cât și din localitățile din împrejurimi.

Ideea unei astfel de întâlniri a tinerilor este mult mai veche, o astfel de manifestare având loc în Italia, în anul 1995, când peste 400.000 de creștini, printre care și români, au participat la Întâlnirea Europeană a Tinerilor cu Papa. Manifestarea din acest an are ca scop crearea unui cadru în care tinerii participanți să se bucure de experiențe formatoare, să trăiască sentimentul comuniunii cu tineri din alte regiuni ale țării sau din străinătate, să împărtășească valorile de viață creștin-ortodoxe și să fie multiplicatori ai mesajului creștin în comunitățile din care provin.