ACUM
   Marţi, 11 august 2020   25°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Slujbă de Te-Deum cu prilejul Conferinței Naționale a preoților capelani din cadrul ANP

12 Sep 2018
12:10

Miercuri, 12 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat, în Catedrala Reîntregirii, slujba de Te-Deum cu prilejul Conferinței Naționale a preoților capelani din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Ierarhul nostru, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a binecuvântat lucrările conferinței, după care a rostit un cuvânt de învățătură. La finalul slujbei, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a oferit daruri tuturor clericilor, în semn de prețuire pentru activitatea desfășurată.

Reuniunea tuturor preoților capelani din cadrul ANP, derulată sub genericul „Mărturisire la An Centenar”, este realizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Conferința se desfășoară în perioada 10-14 septembrie, fiind derulată în contextul Anului 2018 – Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Cu prilejul poposirii la Alba Iulia, clericii din cadrul ANP au vizitat Muzeul icoanei și al cărții vechi, Museikon, precum și Muzeul Unirii. De asemenea, preoții au putut asista, începând cu ora 12.00, la ceremonialul schimbului de gardă din Cetatea Alba Carolina. La finalul zilei, clericii se vor afla la Mănăstirea Râmeț, unde vor avea loc diferite ateliere de lucru. În cadrul acestora, preoții din cadrul ANP vor dezbate anumite probleme specifice activităților din cadrul instituțiilor de detenție.