ACUM
   Duminică, 26 mai 2019   16°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Eveniment duhovnicesc deosebit la Alba Iulia

06 Oct 2018
23:45

În seara zilei de sâmbătă, 6 octombrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a avut loc, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, conferința duhovnicească intitulată: „Sporind în cunoașterea lui Dumnezeu și a omului”, susținută de Arhimandritul Zaharia Zaharou, duhovnic al Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex (Anglia), și moderată de părintele prof. Florin Botezan.

În prima parte a întâlnirii, Părintele Zaharia Zaharou a reliefat, în cadrul cuvântului său, faptul că întreaga noastră viață trebuie să fie o strădanie de a căuta prezența lui Dumnezeu, căci doar atunci când suntem susținuți de Harul Domnului conștientizăm cu adevărat măreția milostivirii și bunătății Sale. De asemenea, Părintele Arhimandrit Zaharia a mai subliniat faptul că înalta menire la care a fost chemat omul este aceea de a birui păcatul și moartea, pentru a-I devein moștenitor pe vecie Dumnezeului Celui Viu. După rostirea bogatului cuvânt de învățătură, Părintele Zaharia Zaharou a răspuns numeroaselor întrebări primite din partea celor prezenți, oferind tuturor alese povățuiri duhovnicești. De asemenea, cu acest prilej, a fost lansat un nou volum al Părintelui Arhimandrit Zaharia, intitulat: „Veșnicul astăzi. Călătorind împreună cu Biserica în lumina praznicelor”, și care a putut fi achiziționat de către cei doritori.

Părintele Zaharia Zaharou reprezintă o proeminentă personalitate duhovnicească, fiind unul dintre ucenicii și apropiații Părintelui Sofronie Saharov care, la rândul său, a fost fiul duhovnicesc al Sfântului Siluan Athonitul. Fiind unul dintre cei mai profunzi trăitori contemporani ai dreptei credințe, Părintele Arhimandrit Zaharia este un veritabil mărturisitor al unei teologii înțeleasă ca descriere a întâlnirii personale cu Hristos, respectiv a experienței viețuirii cu Dumnezeu și în Dumnezeu, o teologie ce este un Har al Duhului Sfânt care aprinde inima omului, făcând din cel ce a primit acest Har o lumină în lume care împărtășește cuvintele vieții.