ACUM
   Joi, 16 iulie 2020   13°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Întâlnire profesională și omagială a Uniunii Notarilor Publici din România, desfășurată la Alba Iulia

12 Oct 2018
14:22

Vineri, 12 octombrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a participat la deschiderea întâlnirii profesionale și omagiale organizată de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, desfășurată în perioada 11-14 octombrie sub genericul: „Profesia de notar în an centenar”. La această reuniune participă Consiliul Uniunii Naționale a Notarilor Publici, Colegiile Directoare ale Camerelor Notarilor Publici din România, precum și entitățile funcționale ale Uniunii.

Cu acest prilej, Ierarhul nostru, Părintele Arhiepiscop Irineu, a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat importanța evenimentului Marii Uniri de la Alba Iulia, afirmând faptul că noi, românii, avem chemarea de a prețui și a păstra valorile noastre istorice, religioase și culturale. De asemenea, Arhipăstorul nostru a subliniat faptul că fiecare dintre noi suntem chemați să urmăm exemplul înaintașilor noștri, care s-au jertfit pentru închegarea și făurirea României Mari.

Întâlnirea de față s-a desfășurat la Hotelul Medieval din municipiul Alba Iulia, la eveniment fiind prezente numeroase personalități, dintre care amintim pe domnul Nicolae Liviu Popa, Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Justiției, domnul Daniel Breaz, Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, domnul Ioan Hoțoiu, Președintele C.N.P. Alba Iulia, și domnul Paul Voicu, Viceprimar al municipiului Alba Iulia.