ACUM
   Luni, 13 iulie 2020   12°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Concert extraordinar de colinde susținut de Corala „Armonia”, la Aiud

07 Dec 2018
23:52

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a avut loc, vineri, 7 decembrie a.c., în municipiul Aiud, un recital de colinde cu totul deosebit susținut de Corala bărbătească „Armonia” din Constanța, dirijată de către părintele arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru. Concertul s-a desfășurat începând cu ora 18.00 în biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiu, fiind organizat de către Primăria municipiului Aiud, în colaborare cu Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud și cu parohia ortodoxă Aiud II.

La eveniment au luat parte numeroși clerici și credincioși, atât din cuprinsul protopopiatului Aiud, cât și din întreaga Eparhie, dintre care amintim pe părintele Petrișor Muntean, Inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, și pe părintele Ioan Bogdan, protopop al Aiudului. De asemenea, s-au aflat de față numeroase autorități centrale și locale sau oameni de cultură din orașul de pe Valea Mureșului, printre care s-au numărat doamna Oana Badea, primarul municipiului Aiud, și domnul Ioan Hădărig, poet și publicist.

La finalul recitalului excepțional de colinde susținut în fața a sute de persoane, părintele protopop Ioan Bogdan a adresat alese și deosebite mulțumiri membrilor Coralei bărbătești „Armonia” din Constanța pentru încântarea și, totodată, bucuria pe care au transmis-o, prin intermediul colindelor interpretate, tuturor celor prezenți, dar și celor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment cu totul aparte.