ACUM
   Joi, 14 noiembrie 2019   17°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Liturghie arhierească în parohia Ungheni II, protopopiatul Târgu-Mureș

03 Feb 2019
16:34

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din orașul Ungheni. Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Soborul Maicii Domnului” din localitate. La finalul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei noastre i-a conferit domnului Victor Prodan, primarul orașului Ungheni, Ordinul Donum Sacrum Unitatis, în semn de recunoștință și apreciere pentru activitatea desfășurată în slujba comunității și a Bisericii străbune.

Adresându-se numeroșilor credincioși prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Nu putem crește duhovnicește dacă nu ne-am născut din nou, dacă nu ne-am desprins de răutățile lumii și nu ne-am predat integral lui Hristos. Aceasta s-a întâmplat în casa lui Zaheu și în toate casele celor pierduți, care l-au primit pe Domnul în viețile lor. Poți cunoaște că te-ai născut din nou și că Hristos locuiește în casa sufletului tău atunci când tu capeți, când dobândești alți ochi și altă privire, altă gură și altă vorbire, alte mâini și altă lucrare, alte picioare și altă umblare, altă minte, cu gânduri frumoase, și altă inimă, cu sentimente curate. Credem aceasta, pentru că Sfântul Apostol Pavel, în Epistola a doua către Corinteni, ne spune limpede: «Dacă este cineva în Hristos, acela este o făptură nouă; cele vechi au trecut și, iată, toate s-au făcut noi»”.

Parohia Ungheni II a fost înființară în data de 1 martie 2009, piatra de temelie a noului locaș de închinare fiind așezată la 8 septembrie 2010. Până în toamna anului 2013, când au fost încheiate lucrările de zidire a noului edificiu, sfintele slujbe au fost oficiate într-o bisericuță din lemn, adusă din parohia Burzonești-Lazuri, protopopiatul Câmpeni. La data de 5 octombrie 2013, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noului locaș de cult, urmând ca biserica să fie împodobită cu haina picturii, lucrare executată în tehnica fresco. Din data de 14 iunie 2009 și până în prezent, credincioșii dreptslăvitori de aici sunt păstoriți de părintele Iulian Suciu.