ACUM
   Duminică, 22 septembrie 2019   4°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Vizită arhierească la Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj

18 Feb 2019
14:51

Luni, 18 februarie a.c., când Biserica noastră face pomenirea Sfântului Ierarh Leon, episcopul Romei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Centrul de zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj, așezământ aflat în rețeaua socială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Astfel, începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, însoțit de părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la acest centru social, prilej cu care le-a oferit copiilor ocrotiți aici numeroase daruri. De asemenea, Ierarhul nostru le-a adresat angajaților așezământului social unele sfaturi duhovnicești, subliniind importanța slujirii aproapelui și a celor aflați în nevoi. Centrul de zi „Sfânta Irina” din Blaj este coordonat de către părintele Vasile Seicean.

În cuvântul rostit cu prilejul vizitei efectuate în municipiul Blaj, accentuând dimensiunea social-filantropică a misiunii Bisericii și a Eparhiei noastre, Arhipăstorul Alba Iuliei a spus: „Credem că locul acesta în care ne aflăm acum este adeseori vizitat de Hristos, despre Care citim în cartea Faptele Apostolilor că «a umblat făcând bine». Într-adevăr, cei ce slujesc aici sunt prelungiri vizibile ale Domnului, sunt mâinile Sale întinse spre aceste ființe gingașe care au nevoie de ocrotire și de ajutor. Biserica noastră dreptmăritoare, fiind extensiunea socială a lui Hristos Cel bun și de oameni iubitor, este angajată în lucrarea filantropică. Dragostea față de aproapele ne conferă calitatea de discipoli ai Mântuitorului nostru Care ne poruncește: «Să vă iubiți unul pe altul, așa cum v-am iubit Eu pe voi»”.

Centrul de zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj a fost deschis în data de 1 iunie 2012, fiind primul de acest fel din Patriarhia Română. Așezământul vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între zero și trei ani. De asemenea, părinților li se oferă servicii de consiliere socială și psihologică, precum și mediere în relațiile cu serviciile sociale sau instruire în ceea ce privește educarea și îngrijirea corespunzătoare a copiilor. Astfel, cu purtarea de grijă și sub atenta îndrumare a Părintelui Arhiepiscop Irineu, angajații acestui așezământul social își desfășoară activitatea social-filantropică cu multă dăruire și jertfelnicie, făcându-se următori iubirii milostive a Mântuitorului Hristos, marele Filantrop.