ACUM
   Sâmbătă, 29 februarie 2020   -1°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Marșul pentru Viață, în Cetatea Alba Iuliei

24 Mar 2019
19:04

Duminică, 24 martie 2019, în ajunul Praznicului Bunei Vestiri, a avut loc cea de-a IX-a ediție a Marșului pentru Viață. Așezată sub sloganul „Unic din prima secundă”, manifestarea s-a bucurat și de această dată de o amploare deosebită, Marșul fiind organizat în peste 600 de localități din România și Republica Moldova. Cu binecuvântarea şi prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Marşul pentru Viaţă s-a desfăşurat în 13 localități din cuprinsul Eparhiei Alba Iuliei, unde numeroși preoţi, credincioşi, adulţi, tineri şi copii deopotrivă au oferit o mărturie despre importanța apărării și promovării vieții.

La Alba Iulia, Marșul pentru Viață a avut loc începând cu ora 15.00, evenimentul reunind aproximativ 1.000 de persoane. Manifestarea, deschisă participării membrilor tuturor confesiunilor creştine, a avut ca scop promovarea adevărului că viaţa copilului începe încă de la concepţie, dorindu-se sublinierea și afirmarea unicității și a dreptului la viață a fiecărei ființe umane. Totodată, prin mesajele de pe numeroasele pancarte, tinerii au dorit să atragă atenția în mod special asupra efectelor dezastruoase pe care avortul le-a provocat de-a lungul timpului în cadrul familiei și societății.

Participanții s-au întâlnit în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, urmând apoi traseul: Str. Vasile Goldiş – Bulevardul Revoluţiei – Bulevardul Transilvaniei – Piaţa Unirii – Parcul Unirii – Piaţa Tricolorului – Str. Mihai Viteazul. Pe parcursul Marșului, participanții au intonat șase slogane în diferite puncte de oprire, respectiv: „O lume pentru Viață, o lume pentru Iubire!”, „O lume pentru Viață, o lume pentru Familie!”, „O lume pentru Viață, o lume pentru Mame!”, „O lume pentru Viață, o lume pentru Copii!” și „O lume pentru Viață, o lume pentru Dumnezeu!”.

Ajunși pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail”, participanții au luat parte la un scurt moment de rugăciune, după care au urmat mai multe alocuțiuni. Părintele Teofil Slevaș, protopop al Alba Iuliei, a dat citire mesajului adresat tuturor participanților la Marșul pentru Viață de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu. De asemenea, a luat cuvântul pastorul Ioan Dura, reprezentantul cultelor evanghelice din Alba Iulia, care a subliniat cu fermitate importanța apărării dreptului la viață.

După momentele de rugăciune și de mulțumire aduse lui Dumnezeu, a urmat un moment artistic susținut de doamna Tabita Botoi și de solistul Robert Gavrilaș din Alba Iulia, cărora li s-au alăturat și alți tineri. La final, părintele protopop Teofil Slevaș a adresat alese mulțumiri Părintelui Arhiepiscop Irineu pentru binecuvântarea acordată spre a organiza această manifestare de suflet, precum și tuturor voluntarilor din cadrul Grupului de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatului Alba Iulia, care s-au implicat în mod exemplar în desfășurarea acestui eveniment.