ACUM
   Marţi, 11 august 2020   27°C in Alba Iulia
Simpozion de Martirologie la Alba Iulia și la Aiud
Actualitatea eparhială
Sectorul cultural și comunicații media

Simpozion de Martirologie la Alba Iulia și la Aiud

27 Mar 2019
10:02

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în perioada 30-31 martie 2019, se va desfășura Simpozionul de Martirologie, ediția a VI-a, sub genericul „Elitele intelectuale în fața opresiunii comuniste”. Evenimentul este organizat de către Arhiepiscopia Alba Iuliei și Muzeul Național al Unirii, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, Fundația Aiud și Schitul „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Aiud.

Simpozionul va debuta sâmbătă, 30 martie a.c., la ora 9:30, în Aula mare „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și se va bucura de prezența mai multor invitați distinși din țară și din Republica Moldova, preocupați îndeaproape de cercetarea fenomenului martiric din închisorile comuniste și de cultivarea memoriei victimelor regimului comunist.

Evenimentul va continua duminică, 31 martie a.c., la Schitul „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Aiud, prin oficierea Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare de către Părintele Arhiepiscop Irineu, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei