ACUM
   Marţi, 15 octombrie 2019   4°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Activități cu tinerii, în orașul Ungheni

12 Apr 2019
10:45

În perioada Postului Sfintelor Paști, în protopopiatul Târgu-Mureș, au continuat manifestările legate de Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari). Astfel, joi, 11 aprilie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, și cu sprijinul părintelui protopop Olimpiu Zăhan, a avut loc, la Casa de Cultură din orașul Ungheni, o întâlnire de suflet a tinerilor din parohiile din localitate și împrejurimi. Evenimentul, intitulat „Veșnicia s-a născut la sat”, l-a avut ca invitat special pe părintele Sebastian Zăhan, preot al parohiei „Învierea Domnului” din municipiul Câmpia Turzii, care a fost prezent și în anii trecuți în mijlocul tinerilor din Ungheni.

Având în vedere că ne aflăm în perioada Postului Mare, părintele Sebastian Zăhan le-a vorbit celor prezenți despre importanța Sfintei Taine a Spovedaniei, respectiv despre modul în care tinerii pot să își elibereze sufletele de remușcări și regrete prin mărturisirea păcatelor în prezența preotului duhovnic. În continuare, grupul de elevi „Andantino”, dirijat de doamna prof. Diana Gabriela Suciu, alături de eleva Iulia Suciu, au interpretat cântece și pricesne specifice sezonului liturgic în care ne aflăm.

Această întâlnire a fost organizată de către Grupul de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatul Ortodox Târgu-Mureș, în colaborare cu parohia Ungheni II (păstorită de părintele Iulian Suciu), Școala Gimnazială „Emil Drăgan” din localitate (director: prof. Liliana Ghirca) și Primăria orașului Ungheni (primar: Victor Prodan). La eveniment au luat parte numeroși elevi, preoți și profesori de Religie din parohiile Ungheni I, Ungheni II, Cerghid, Cerghizel, Vidrasău, Cristești, Morești, Sânpaul, Chirileu, Cipău, Valea Izvoarelor, Șumuștelnic și Tirimia.

Pr. Horațiu Sita