ACUM
   Vineri, 15 noiembrie 2019   12°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Paraclisul Tinereții, organizat în parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia

19 Apr 2019
15:49

Organizat de tineri pentru tineri, Paraclisul Tinereții este un concept care a luat naștere în protopopiatul Alba Iulia din dragostea tinerilor față de Maica Domnului. Ulterior, acest concept a fost preluat și prelucrat de către Asociația Emanoil și a prins o nouă formă, de „ritual al tinereții”. Astfel, tinerii pot să se roage într-o atmosferă duhovnicească, de prietenie și reculegere, și pot să participe activ la rânduiala slujbei, citind ei înșiși din stihurile și imnele Paraclisului.

Pentru că ne aflăm într-un context aparte, în pragul Săptămânii celei Mari și în umbra evenimentelor triste din Siria și de la Catedrala Notre Dame, Paraclisul Tinereții a avut ca temă schimbarea lumii prin puterea rugăciunii. Astfel, protopopiatul Alba Iulia, prin mobilizarea parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din cartierul Ampoi I (Alba Iulia), în colaborare cu Asociația Emanoil și cu sprijinul ASCOR – Filiala Alba Iulia, a adunat peste 120 de copii, tineri și credincioși din tot cuprinsul protopopiatului.

Întâlnirea a debutat cu slujba Paraclisului Tinereții, alături de ritualul luminii. În continuare, părintele Emilian Scurtu a rostit un cuvânt de învățătură, după care a urmat un moment artistic emoționant susținut de tinerii artiști ai parohiei „Sf. Cuvioasa Parascheva” si „Galda Folk”. La final, într-o atmosferă de prietenie și socializare, toți cei prezenți s-au putut bucura din darurile parohiei gazdă. Se cuvin mulțumiri tuturor celor prezenți: preoți, profesori, voluntari, copii, tineri și credincioși ai parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, în special părintelui paroh Florin Croitoru, pentru dragostea și atenția cu care i-a primit pe tineri.

Teofil Mihail Slevaș
Reprezentant al Asociației Emanoil
și colaborator al protopopiatului Alba Iulia în activitatea de tineret