ACUM
   Joi, 14 noiembrie 2019   17°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

A doua zi a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă

07 May 2019
15:54

Marți, 7 mai a.c., la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, s-a derulat cea de-a doua parte a lucrărilor Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă (ISSTA), manifestare academică aflată la ediția a XVIII-a. În prima parte a zilei, începând cu ora 8.45, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Facultății, a fost oficiată slujba Parastasului pentru toți cei trecuți la Domnul, care, de-a lungul timpului, cu prilejul Simpozionului Internațional, au primit titlul academic de Doctor Honoris Causa.

În continuare, de la ora 9.00, în cadrul a patru paneluri, s-au desfășurat noi sesiuni de comunicări și dezbateri pe marginea referatelor prezentate. Cele patru secțiuni s-au desfășurat la Facultatea de Teologie Ortodoxă (în Aula „Dumitru Stăniloae”, Aula „Sfântul Simion Ștefan” și Amfiteatrul „Augustin Bena”) și la Muzeul icoanei și al cărții vechi din Alba Iulia, Museikon. În cuprinsul acestor ateliere științifice, participanții au evidențiat, prin intermediul studiilor realizate, importanța culturii, a spiritualității rurale și a patrimoniului din mediul tradițional românesc.

Începând cu ora 13.00, în Aula „Dumitru Stăniloae”, a avut loc un recital de pian, moment artistic ce a marcat încheierea lucrărilor acestei ediții a Simpozionului Internațional. În a doua parte a zilei, în intervalul orar 17.00-20.00, corpul profesoral al Facultății și invitații acestei manifestări academice vor poposi în două localități de pe Valea Sebeșului. Astfel, participanții vor vizita locurile unde se află vâltoarea, piua și Muzeul Satului din comuna Șugag, precum și Muzeul tradițional din localitatea Laz, care adăpostește icoane vechi ale familiei Poenaru.