ACUM
   Duminică, 09 august 2020   28°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Prezență arhierească la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

16 May 2019
11:21

Joi, 16 mai 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. În prima parte a vizitei, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu candidații care au susținut examenul scris la disciplina Religie, în vederea admiterii la Seminarul Teologic, secția Teologie pastorală. Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe tinerii învățăcei, le-a urat succes și i-a îndemnat să aibă o conduită morală exemplară.

De asemenea, tot în această zi, elevii claselor a XII-a din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” au susținut Atestatul teologic, examen desfășurat cu ocazia finalizării studiilor liceale. Astfel, în a doua parte a vizitei, Întâistătătorul Eparhiei noastre a prezidat comisia de examinare a elevilor aflați în an terminal, prilej cu care i-a binecuvântat și le-a adresat sfaturi duhovnicești.

Examenul de Atestat a constat în susținerea a două probe: o probă teoretică, respectiv realizarea unei lucrări scrise, și o probă practică, în cadrul căreia elevilor le-au fost verificate cunoștințele la disciplinele Catehetică și Omiletică, Muzică bisericească și Tipic bisericesc. Lucrările de Atestat au fost redactate la disciplinele Dogmatică OrtodoxăNoul Testament (sub îndrumarea părintelui prof. dr. Eugen Pintea) și Vechiul Testament (sub îndrumarea părintelui prof. Oliviu Botoi).