ACUM
   Sâmbătă, 25 ianuarie 2020   4°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Părintele Arhiepiscop Irineu a liturghisit în parohia „Platoul Romanilor” din Alba Iulia

17 May 2019
22:47

Vineri, 17 mai a.c., zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Apostol Andronic și a soției sale Iunia, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia. Începând cu ora 8.00, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din vechea Cetate a Bălgradului.

La momentele rânduite din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Ionuț Frandeș a fost hirotonit preot pe seama parohiei Lopadea Veche, protopopiatul Aiud, iar tânărul Octavian Știrbu a fost hirotonit diacon. Comunitatea credincioșilor din parohia Platoul Romanilor este păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean, inspector eparhial.

De asemenea, începând cu ora 11.30, Întâistătătorul Eparhiei noastre a fost prezent la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. În cadrul sesiunii naționale de comunicări științifice a studenților, manifestare aflată sub genericul „Ethosul satului românesc între Teologie și Etnologie”, Ierarhul nostru a rostit o prelegere în care a evidențiat anumite aspecte ale spiritualității ortodoxe și ale etosului românesc. În continuare, Părintele Arhiepiscop Irineu a participat la presusținerea unei teze de doctorat, în cadrul Școlii Doctorale de Teologie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.