ACUM
   Miercuri, 27 mai 2020   17°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Târnosirea bisericii din parohia Iernut II, protopopiatul Luduș

09 Jun 2019
16:00

În Duminica a VII-a după Sfintele Paști, numită și a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul credincioșilor din parohia Iernut II, protopopiatul Luduș. Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraș, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

În finalul cuvântului de învățătură pe care l-a rostit, Întâistătătorul Eparhiei noastre a spus: „De patru ore suntem aici, fiind părtași la slujba de sfințire a bisericii, la Dumnezeiasca Liturghie și la hirotonia tânărului părinte Sergiu. Ne-am simțit ca în cer. De ce? Pentru că aici este prezent Hristos, Cel Care ne dă o vigoare mereu nouă, Cel Care ne ajută să găsim soluții pentru toate problemele noastre și ne învăluie în splendorile Împărăției Sale veșnice. Să credem totdeauna că în biserică locuiește Hristos Care Se apleacă asupra noastră precum se apleacă o mamă asupra micuțului ei ca să-l ajute ori de câte ori are nevoie și să-l mângâie când este trist și neliniștit. De la Hristos, «capul Bisericii», am primit cu toții astăzi cadoul dragostei Sale iertătoare și balsamul suav al harului Său sfințitor, drept pentru care vă zic dimpreună cu Psalmistul David: «Iată, acum, binecuvântați pe Domnul, cei ce locuiți în casa Domnului, în curțile casei Dumnezeului nostru»”.

La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Sergiu Iacob a fost hirotonit preot pe seama parohiei Ațintiș, protopopiatul Luduș. De asemenea, la finalul slujbei, părintele paroh Silviu Feier a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, ca urmare a râvnei apostolice de care a dat dovadă în activitatea pastoral-misionară. Totodată, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Arhipăstorului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Iernut a fost edificată între anii 2007-2012, piatra de temelie a noului locaș de cult fiind așezată la data de 10 octombrie 2006. În urma finalizării lucrărilor de ridicare a noii biserici, la data de 7 aprilie 2013, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noului locaș, în prezența a numeroși credincioși. Între anii 2015-2017, biserica a fost împodobită cu haina picturii, lucrarea fiind realizată în tehnica tempera al secco de către pictorii bisericești Viorel Nimigeanu și Eduard Kara. Începând cu anul 1995, comunitatea credincioșilor din parohia Iernut II este păstorită de către părintele Silviu Feier.