ACUM
   Miercuri, 27 mai 2020   17°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Profesorii de la Şcoala Gimnazială „Ion Breazu” din Mihalţ, omagiaţi la festivitatea de sfârşit de an şcolar

14 Jun 2019
21:22

Joi, 13 iunie 2019, la Şcoala Gimnazială „Ion Breazu” din Mihalţ, a fost o zi cu o semnificaţie aleasă. Pentru elevi, s-a încheiat o nouă etapă şcolară și au mai urcat cu ajutorul dascălilor încă o treaptă pe drumul frumos, dar anevoios, al cunoaşterii. Munca lor de pe parcursul anului şcolar a fost încununată cu binemeritate premii şi cu aplauze din partea tuturor celor prezenţi.

De asemenea, cu prilejul încheierii anului școlar 2018-2019, și în contextul proclamării anului 2019 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari), am considerat potrivit ca şi cei care profesează în nobilul domeniu al educaţiei să primească în mod simbolic aprecierea şi recunoştinţa noastră, amintindu-ne de cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur care spune: „Nu există artă mai frumoasă decât arta educaţiei; pictorul şi sculptorul fac doar figuri fără viaţă, dar educatorul creează un chip viu. Uitându-se la el, se bucură şi oamenii, se bucură şi Dumnezeu”.

Astfel, împreună cu părintele Flaviu Ivaşcu, preot al parohiei Mihalț II, am pregătit un mic dar celor 20 de cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale „Ion Breazu” din Mihalţ, oferindu-le totodată Diplome de apreciere prin care am încercat să aducem un omagiu acestei binecuvântate profesii şi să evidenţiem rolul primordial al dascălilor în societate, respectiv în formarea tinerei generaţii.

Aducem şi pe această cale mulţumire domnişoarei director Ioana Mîrza pentru invitaţia de a participa la festivitatea de sfârşit de an şcolar şi pentru buna colaborare între Şcoală şi Biserică şi îi îndemnăm pe elevi și pe toţi credincioşii să îi pomenească în rugăciunea lor pe dascăli, pentru ca Domnul nostru Iisus Hristos, Izvorul înţelepciunii celei veşnice şi adevărate, să reverse în lucrarea lor Duhul înţelepciunii, al bunei cuviinţe şi al cunoştinţei celei ziditoare, spre folosul şi buna sporire a tuturor.

Pr. Adrian-Silviu Popârlan
Parohia Mihalț I