ACUM
   Miercuri, 16 octombrie 2019   6°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Susţinerea unei noi teze de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

18 Jun 2019
21:35

Marți, 18 iunie 2019, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc un eveniment academic aparte. Începând cu ora 10.00, în Aula „Sfântul Simion Ștefan”, s-a desfășurat susținerea publică a tezei de doctorat intitulată „Raportul dintre morala biblică și morala coranică. Istorie, convergențe, aglutinări”, lucrare realizată de părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la acest moment deosebit, Ierarhul nostru făcând parte din comisia de susținere a tezei de doctorat, în calitate de coordonator al lucrării.

Din comisia de susținere au făcut parte: pr. prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în calitate de președinte, pr. prof. univ. dr. habil. Gheorghe Popa (Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), pr. prof. Ștefan Iloaie (Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității  „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca), pr. prof. univ. dr. Emil Jurcan (Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), în calitate de referenți, și nu în ultimul rând Arhiepiscop prof. univ. dr. habil. Irineu Pop, conducătorul tezei.

În prima parte a evenimentului, după cuvântul introductiv al președintelui comisiei, părintele Oliviu Botoi a prezentat lucrarea de doctorat pe care a elaborat-o. Apoi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu și ceilalți membri ai comisiei au dat citire referatelor cu privire la teza susținută, după care a urmat o sesiune de întrebări. În continuare, după anunțarea titlului de doctor în teologie cu calificativul summa cum laude, a urmat depunerea jurământului de către părintele Oliviu Botoi în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Facultății de Teologie. La final, părintele Mihai Himcinschi și părintele Oliviu Botoi au adresat mulțumiri membrilor comisiei, precum și tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea acestui eveniment academic deosebit.