ACUM
   Duminică, 29 martie 2020   6°C in Alba Iulia
Festivalul de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”, ediţia a III-a, 24-25 mai 2014 la Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Festivalul de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”, ediţia a III-a, 24-25 mai 2014 la Alba Iulia

24 May 2014
00:01
Astăzi şi mâine, la Alba Iulia se va desfăşura a treia ediţie a Festivalului de muzică sacră „Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”. Credincioşii, iubitori de muzică sacră, sunt invitaţi să asculte un deosebit program de pricesne şi cântece religioase ale unor coruri monahale, coruri bisericeşti, grupuri folclorice şi grupuri de elevi din cadrul cercurilor de religie ale judeţului Alba.

Înălţătorul eveniment va avea loc în Catedrala Reîntregirii, cu începere de la ora 19.00. În această seară, în festival sunt invitaţi: Corul Maicilor de la Mănăstirea Livezile, Corul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Andrei” din Totoi (condus de pr. Prot. Teofil Slevaş), Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria (condus de pr. Gheorghe Marin), Corul Bisericii Ortodoxe „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Tibru (condus de pr. Tudor Man) şi Corul de tineret „Bel Canto” din Sărmaş, Judeţul Mureş condus de pr. Daniel Camară.

Mâine seară, în a doua zi de festival, sunt invitaţi Corul călugărilor de la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighişoara, două grupuri de elevi proveniţi din Cercurile de religie din Cugir şi Blaj şi Grupul psaltic Anastasios din Târgu-Mureş.

„Cântarea bisericească înveseleşte sărbătorile şi face să se nască în inima credincioşilor dorul după Dumnezeu”, a spus Sfântul Vasile cel Mare. Aşadar, albaiulienii sunt aşteptaţi să-şi deschidă sufletele la acest minunat festival de muzică sacră, simţindu-L, astfel, mult mai aproape pe Dumnezeu.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba - ATMA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.