ACUM
   Marţi, 15 octombrie 2019   7°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Apel la rugăciune pentru obștea monahală a Mănăstirii Râmeț

05 Jul 2019
19:41

În cursul zilei de 5 iulie 2019, una dintre clădirile anexe ale Mănăstirii Râmeț a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a manifestat la nivelul acoperișului chiliilor pe o suprafață de 1400 mp. În scurt timp, au intervenit mai multe autospeciale din municipiile Aiud și Turda, însă intervenția pompierilor a fost îngreunată de materialele acoperișului. Astfel, au fost concentrate mijloacele pentru decopertarea acoperișului, în compoziția căruia se regăsesc cantități mari de vată minerală.

Aproximativ 50% din suprafața acoperișului s-a prăbușit în urma incendiului, spațiile interioare nefiind afectate decât în proporție de 20%, la nivelul etajului. Însă, din nefericire, au fost distruse sau deteriorate mai multe bunuri personale din chilii, respectiv icoane, veșminte sau cărți de cult.

Ca urmare a acestui eveniment dureros produs la Mănăstirea Râmeț, Arhiepiscopia Alba Iuliei îndeamnă stăruitor la rugăciune și solidaritate pe clerul și credincioșii din toate parohiile și mănăstirile, rugându-L pe bunul Dumnezeu să întărească obștea Mănăstirii în aceste momente de grea încercare.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei